Waarom toermalijn goed is voor je lichaam

Tourmalijn, een speciale edelsteen die zeer goed op je gevoel werkt. Draag deze steen dicht bij je lichaam voor een reinigende en beschermende werking.

Wat is toermalijn?

Toermalijn is een groep van mineralen. Het bevat onder andere aluminium, ijzer, lithium of magnesium. Deze samenstellingen zorgen voor 'piëzo-elektrische' eigenschappen die zeer goed voor lichaam en geest zijn. Het woord toermalijn komt van het Singalese "Tura Mali", wat vrij vertaald "Gemengde kleursteen" betekent. Toermalijn is namelijk zeer kleurrijk, het kan alle kleuren van de regenboog vertegenwoordigen. Er is zelfs een oude legende uit Egypte die zei dat een toermalijn een lange weg heeft afgelegd vanuit het binnenste van de aarde naar de zon. Deze weg liep over een regenboog waar het onderweg alle kleuren van de regenboog opnam. Tot op vandaag wordt toermalijn nog steeds het "juweel van de regenboog" genoemd.  

Werking van toermalijn op je geest

Door de piëzo-elektrische eigenschappen werkt toermalijn zeer goed op lichaam en geest. Het zorgt ervoor dat lichaam, geest en ziel één geheel vormen. Wil je creatiever aan de slag dan is toermalijn dé edelsteen die je op je dient te dragen, want het zorgt ook voor wijsheid en creativiteit. Met toermalijn voel je je beter, en zekerder, want het laat negatieve energieën afvloeien naar de aarde. Blokkades worden verwijderd uit zowel je aura als je fysieke lichaam.  

Werking van toermalijn op je lichaam

Naast de spirituele werking, werkt toermalijn ook goed op je lichaam. Het helpt sterke botten, tanden, nagels en haren te krijgen. Daarnaast ontgift het het lichaam en vermindert zenuwpijn. Ook is het goed voor de huid, hormoonhuishouding en immuunsysteem. Dit zorgt ervoor dat toermalijn ook zeer geschikt is voor mensen die net geopereerd zijn of bijvoorbeeld voor vrouwen, na een bevalling. 

Naast de helende krachten, beschermd toermalijn ook. Tegenwoordig hebben we overal straling om ons heen, van masten, telefonie, wifi, noem maar op. Toermalijn beschermt je lichaam tegen al deze stralingen, wat ervoor zorgt dat je meer ontspannen en vitaler bent.

Toermalijn in kleding

Dat toermalijn goed is voor lichaam en geest is duidelijk. Maar, de hele dag een steen in je broekzak dragen is natuurlijk niet ideaal. Een sieraad kan uiteraard wel, maar niet iedereen kan sieraden dragen, bijvoorbeeld tijdens het werk of vinden sieraden niet mooi. NanoCurve wilt graag dat mensen zich zekerder voelen in lichaam en geest. Daarom hebben wij deze edelsteen verwerkt in onze onderkleding. Zo draag je deze helende edelsteen verspreid op je lichaam, waardoor je optimaal gebruik maakt van de speciale en unieke werking van toermalijn. 

Onze kleding eens proberen? Bekijk dan onze collectie. 

Meer informatie?

Wij hebben speciale kleding ontwikkeld met bamboestof en toermalijnstenen. Zeer goed voor lichaam en geest.

Shop now

Mannen Broek

Nano Curve Set voor Vrouwen

Mannen Hemd